Пиеси

Те. Двамата!

Двама творци.Двама самотника.Затворени в световете си.Опит за общуване и невъзможност.-от страх,от егото,от характерите.Проглеждане в Началото- на Мъжа и на Жената.Знаците , който получават,уроците и Кръста,дето всеки го носи.Сам.И разчетеното им време. Голямо и просторно ателие.В единия край легло.Голямо.Над леглото екран-монитор.

В другия край на ателието –кухненски ъгъл.Маса ,столове,барбекю. Статива на Мъжа.Голям.В средата пясъчен часовник( Монитора реагира с “късо”съединение ,когато има напрежение между тях.

Прочети на българскиRead in EnglishLisez en français

Дай ми прошката си

В относителното понятие – време, съществуват в минало , настояще и … отвъдно героите на „Дай ми прошката си”.
Бабата, миналото, реално живее, настоящето – дъщерята – Бейби и Внучката, както и Убитият и Студента се случват днес и сега.
Убитият, инсценирал убийството и погребението си, живее на други географски ширини. Студента, изучаващ небесните знаци, открива звездната Любов на бабата и Илия.
Ако нищо не се случи тук и сега, става там някъде, другаде, с друга енергия, там някъде… отвъд.
Илия, от отвъдното, праща посланията си... Защото има Любов, има и Всемирна Прошка!

2005 – участие в конкурса на радио Би Би Си – Лондон
2008 – една от 8те пиеси на МФ”Друмеви празници” - Шумен

Прочети на българскиRead in EnglishLisez en français

Завръщане

Дълбока, емоционална изповед на един мъж над средна възраст. Неговото завръщане е неговото начало. Стигнал до корена си, той се ражда за света и за себе си. Преживявайки и осмисляйки живота си, събрал енергията на родното, Мъжът намира сили да открие сина си. Защото винаги има продължение....

Прочети на българскиРусский перевод

НОЩТА НА ДУХОВЕТЕ

Последната книга. На живота си. Жената пише сега. Пред нас. Оживяват спомените, мъртвите оживяват тази нощ. В Нощта на Духовете. Ретроспекция за любовта и предателството – онова, от вътре, дето най-боли, за разминаването – семейството е крах, за болката, обидата и за прошката. Последната. И за срещата. Тя- предстои. Пътуването, Живота ни и Краят, дето ще роди Началото. Обрати, изненади, търсене и намиране. Така, както е било. В живата й.

Прочети на български

Време е

Време е... За вътрешна дисекция, за преосмислянето, за откриване и достигане до Вътрешното, собствено аз. За поглеждане на пътя до сега, за предателството и прошката, за обичта и упованието. За повика на природата. И веднага трябва да отсече – кариерата отстъпва пред природата. Единия връх е достигнат(платен е с висока цена), чака се другият! Времето е – узряло за майчинство.
Задъхано, нетърпеливо…
Разнищва живота си / Без пощада.

Прочети на българскиRead in English

Птица в клетка

Обир. На апартамент. Моят. Собствен. Дълго и старателно подготвян. От мен. Тия двамата , освен да ми оберат къщата, Младият Йохан , трябва да потършува и за мой документи , компромати , така да се каже, и още нещо. Тая кучка , жена ми , да бъде ликвидирана. Той ще се справи. Познавам го. Отворих му очите, утре, тук го чакам да му отворя и света. Пари и паспорт.
PS.Освен , ако няма изненади.....

Прочети на българскиRead in English Русский перевод

Живота - единствено мой

Има сънища пророчески. Истински. Отпушеното подсъзнание, ражда относителната истина за живота ни. Този сън на бабата е такъв. Оживява живота й - Ретроспекция на разбития брак, /леко фарсово разигран между двете жени/, неразбирателството – майка и дъщеря /т.е. внучката и дъщеря й/ ,лутането на малката и намирането на „полета” в смъркането .Сцена след сцена в съня на бабата ,егото добива различни нюанси. Егото към теб и в обичта ти към другия. Две жени разиграват живота си, от различни гледни точки. Мъжът – бивш, любовник, баща, без който не може. Играта в съня , която е всъщност живота ни.

Прочети на български